PÉNZIRÁNYTŰ ISKOLAHÁLÓZATI HÍREK

2018. április 10.
Mint köztudott intézményünk évek óta tagja a Pénziránytű iskolahálózatnak. Ebben a tanévben is éltünk a tapasztalatszerzés lehetőségével. Februárban indult, s már véget ért a Pénziránytű Alapítvány és a Budapesti Értéktőzsde által szervezett Részvényfutam online tőzsdejátéka.

Iskolánk tanulói ebben a tanévben első alkalommal vettek részt a szakmai játékban. Diákjainknak, - akik pénzük kockáztatása nélkül ismerhették meg a tőzsdei kereskedés világát - izgalmat, tanulságot jelentett a játék, hasznos tőkepiaci, üzletkötési tapasztalatokat és tudást szerezhettek ez idő alatt. A naponta megválaszolandó kvíz kérdések a befektetésekről, a hozamokról bizony próbára tették tanulóinkat.

Örömünkre szolgált, hogy az ország középiskolái közül iskolánk érte el a legnagyobb aktivitást az online játékban. Részvételünkkel az egyik legaktívabb iskola címet nyertük el, melynek jutalma egy projektor volt.

A játékot szervezők megköszönték Bencs Bernadette tanárnő munkáját is, akinek a Budapesti Értéktőzsde I. helyezéssel ismerte el mentor-tanár ketegóriában végzett tevékenységét, s több személyes SkyWard szélcsatornás élményrepüléssel jutalmazták a díjátadó ünnepségen.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék