ÁSZÉV-DÖNTŐ

2018. április 19.
Idén második alkalommal rendezték meg az ÁSZÉV országos döntő versenyét 2018. április 9–10-én Szolnokon, melyen Engyel Klaudia, iskolánk 12. évfolyamos sport ágazatos tanulója vett részt.

A verseny elődöntőjét március 8–án rendezték interaktív feladatmegoldással, ahol Klaudia a 9. helyen végzett, így jutott tovább az országos döntőbe, ahol a húsz legjobb eredményt elért tanuló mérte össze tudását. Az országos döntőn egy írásbeli feladatlap kitöltésével és az azt követően szóbeli felelettel mérték össze a résztvevők tudását, ezzel „szimulálva” az emelt szintű komplex szakmai érettségi vizsgát.

Az írásbeli feladatsor két részből állt. Az első részben egészségügy (anatómia) és sportegészségügy témakörből álló feladatokat oldottak meg a döntőben résztvevő diákok. A második részben edzéselmélet, gimnasztika témakörből álló feladatokat tartalmazó feladatlap kitöltése következett. Az írásbeli dolgozat eredményét kedden reggel tudták meg a résztvevők, és a dolgozat megtekintésére is másnap reggel a szóbeli felelet előtt volt lehetősége a tanulóknak. A részeredmény ismeretében várták a versenyzők a szóbeli megmérettetést, melyen minden versenyző ugyanazon A és B tételből felelt az összehasonlíthatóság megkönnyítése miatt.

A versenyt a pénteken megrendezett eredményhirdetés zárta. Iskolánk tanulója a negyedik helyen végzett. Eredménye megegyezik az emelt szintű érettségi vizsga jeles osztályzatával.

Gratulálunk Klaudiának és felkészítő tanárának, Kecskeméti Andreának!

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék