Infórum 2018

2018. április 21.
A digitális témahéten belül rendeztük meg az informatika ágazatos diákok szakmai programját, az Infórumot.

Ez már a tizedik alkalom volt a kétévente megrendezésre kerülő rendezvénynek, ahol a „dések” mutathatták meg, mi is ragadt rájuk a szakmájukból. Ezt a megmérettetést hat csapat vállalta fel ebben a tanévben, s közülük vendég volt a DSZC Bánki Donát Szakgimnáziumának a csapata is. A Virtuózok a Játékfejlesztés Blenderrel (háromdimenziós grafikai program) témakörben mélyedtek el, a Timelapse csapat a Foto-sorozat video vágás lehetőségeit mutatta be, ők saját fotókból készítettek mozgóképet. A Honey Blood a digitális fotó és fénykép-manipuláció, zene/hang vágás különlegességeit mutatta be. Nagy érdeklődés övezte a Brainstorm csapat Lego-robot építésének titkait bemutató előadást. Meghívottként vett részt az ügyvitel ágazatos diákok közül a Paradise Hotel csapata, akik egy szálloda működését, mindennapi szolgáltatásait mutatták be a kiállításon, valamint a Bánki robot, robotkar-építő csapata is.

A versenyben az alábbi eredmények születtek:

I. Honey Blood: Digitális fotó és fényképmanipuláció, zene/hang vágás

II. Timelapse: Foto-sorozat video vágás. Saját fotókból készített mozgóképek készítése

III. Virtuózok: Játékfejlesztés blenderrel

Az Infórum ideje alatt az érdeklődők megismerkedhettek a drón működésével, sőt ki próbálhatták azt, valamint egy hálózatbiztonsági, jelszófeltöréssel foglalkozó előadáson is részt vehettek. S ha valakinek a beszéd közben kiszáradt a torka, megkóstolhatta a teaház finom teáit, kávéit, capuccinóit.

A keddi nap hangulatát emelte még az is, hogy intézményünkben adta át a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója jelképesen valamennyi pedagógusnak a vásárolt új laptopokat is, melyet hamarosan használhatnak tanáraink a tanítás folyamán.

Kapcsolódó dokumentumok:

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék