Pénzre váltható tudás a Rudasban

2018. június 1.
A Magyar Nemzeti Bank Pénziránytű Alapítványának segítségével a diákok egy rendkívül interaktív és neves sztárok részvételével zajló projektnapon vehettek részt a 10-es és 11-es diákok iskolánkban. Ennek keretein belül a mindennapi tudatos pénzhasználat, a megtakarítás különböző formái és lehetőségei álltak a középpontban.

Négy osztály közel száz diákja készült fel az előzetes feladatokból, előadásokat hallgathattak meg, valamint különböző modern, a diákokat érintő pénzügyi szituációban kellett megtervezniük és összehangolniuk a lehetséges kiadásaikat a bevételeikkel. Okos eszközeik, valamint egy kisokos információs füzet segítségével kereshettek válaszokat a felmerülő kérdéseikre.

A projektfeladatok megvalósítása után pódiumbeszélgetésre invitálta őket Garami Gábor rádiós műsorvezető, Mihók Attila a DFVE edzője, Schoblocher Barbara és Jancsó Gábor a Blahaluisiana együttes énekese és basszusgitárosa, valamint az iskola egy 11. C osztályos (közgazdaság ágazatos) tanulója, Balogh Máté. Eközben a modern technikát és az internetelérés lehetőségét kihasználva Kahoot!- os játékban vehettek részt a diákok, melyet ki is vetítettek az iskola tornatermében összegyűlt résztvevőknek. A programsorozat végén egy össznépi Kahoot! kvíz játékban versenghettek a diákok, melyben pénzre válthatták tudásukat iskolájuk alapítványa számára.

Rendkívül modern, diákbarát és szórakoztató programban lehetett részük a rudasosoknak, köszönjük!

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék