Megyei második helyezés elsősegélyből

2017. május 11.
Sima ismeret elsajátításának indult az elsősegéllyel kapcsolatos foglalkozás. Sosem gondoltam volna, hogy versenyre is fogok menni, de ha már így alakult, egy percre sem bántam meg.

Az első megmérettetésre városunkban került sor április 21-én, ahol 10-12 csapat közül – a középiskolás kategóriában – értünk el első helyezést. Csapattagjaink voltak: Rozs Viktória, Süveges Lilla, Horváth Nóra (10. b osztály), Polyák Dorina Mercédesz (10. a osztály) és jómagam.

A jól összehangolt csapatmunka eredménye volt, hogy továbbjutottunk Mórra, a megyei versenyre, ami nagy büszkeséggel töltött el bennünket. A hét állomáson a feladatok között volt újraélesztés, vérző sebek, lábszár és mellkas sérült (alkohol hatására történő szurkálás miatti seb) ellátása, ájulás, stabil oldalfektetés, alkarba beékelődött idegentest sebének ellátása. Sikeresen helyt álltunk az állomásokon, összehangoltan dolgoztunk, megbeszélve a teendőket. A verseny ideje alatt sok élménnyel, tudással és gyakorlattal gazdagodva tértünk haza. A megmérettetésben a második helyezést értük el.

Köszönjük a felkészítést a mentőállomás vezetőjének, Reszegi Imrének és Szulik Ákos tanár úrnak!

Sándor Vivien Elizabet

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék