Gólyaavató a Rudasban 2018

2018. október 11.
A Rudasban hagyomány, hogy a tanévkezdés hónapjai a kilencedik évfolyam beilleszkedését segítik. A gólyatábort és a gólyafészek rendezvényt egészítette ki az idén a Centrumban a család nagyszabású kavalkádja. Ennek a folyamatnak a lezárása az iskolai gólyaavató, amikor az avatás végén megkapják a Rudas-sálat és a nyakkendőt a „legkisebbek”.

Felhőtlen jókedv, vidámság, kreatív feladatok jellemezték az idei gólyaavató ünnepséget is a Rudasban. A kilencedikesek egy szórakoztató délutánt tölthettek el iskolájukban tanáraikkal és diáktársaikkal. A szervező 10. a osztály innovatív, izgalmas feladatokkal készült a nagy alkalomra.

A kis gólyák már hetekkel korábban izgatottan gyakoroltak az előzetesen kiadott táncos, beöltözős produkciókra, melyek üde, színes, vidám percekkel örvendeztették meg a közönséget a rendezvény nyitásaként.

Szemenyei István igazgató úr köszöntőjét követően kezdetét vette a vetélkedés. Kacagás nélkül nem lehetett végignézni, hogyan próbálkoznak a fiúk bekötött szemmel kirúzsozni egy lányt, vagy csukott szemmel, joghurttal etetni a másikat minél gyorsabban és ügyesebben.

A legviccesebb pillanatokat kétségkívül a Rómeó és Júlia című dráma erkélyjelenetének rögtönzött előadása okozta, melyben plusz pontokért az osztályfőnökök is szerepet vállaltak.

A rendezvény zárásaképpen a kis gólyák esküt tettek, így a rudasos közösség tagjaivá váltak hivatalosan is. Az első helyezett 9. a osztály nemcsak a győztesnek járó csokoládét vihette haza, hanem megnyerte a jövő évi gólyaavató szervezési jogát is.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék