Tanterem színházi előadás

2018. november 21.
Iskolánk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy jó kapcsolatot ápoljon a felsőoktatási intézményekkel.

Ezt a kört bővítettük egy újabb partnerrel, hiszen 2018 októberében egy hároméves megállapodási együttműködést kötöttünk a Budapesti Gazdasági Egyetemmel. A kapcsolat kialakításának célja a középiskolai tanulók közgazdász és gazdaságinformatikus felsőoktatási képzésekbe való bekerülésének támogatása. Az egyetem a projekten belül különböző pályaorientációs és kommunikációs workshopok szervezésével igyekszik kedvet csinálni a továbbtanuláshoz.

Az együttműködésünk első állomása egy tanterem színházi előadás volt november 8-án iskolánkban, melyen a tizenegyedik évfolyam két osztálya vett részt. Az előadás a Nézőművészeti Kft. és a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza közös produkciója volt. A darabban a színészek egy kamasz sajátos érzésvilágát jelenítették meg a diákok bevonásával, sok humorral, elgondolkodtató jelenetekkel.

Az előadás után a résztvevőknek lehetőségük volt egy beszélgetésre, ahol a szereplők, a dramaturg és egy pszichológus segített feldolgozni az átélt élményeket, s választ kaptak a felmerülő kérdésekre is. A visszajelzések alapján tartalmas, témájában érdekes előadásban volt része diákjainknak.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék