VÁLLALKOZNI JÓ!?

2018. november 21.
A vetélkedőt lassan már kilenc éve minden év novemberében a környékbeli általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos diákjai számára rendezzük meg. Azok a tanulók jelentkezhettek, akik érdeklődnek a gazdasági környezetük iránt, és kedvelik a kreatív, játékos formájú vetélkedőket. A verseny témája a „vállalkozás” volt.

Tizennégy háromfős csapat gondolta úgy, hogy megméretteti magát ezen a területen is. A jelentkezők a város és városkörnyéki általános iskolákból kerültek ki. A verseny feladatai két részből álltak: egyrészt a versenyt megelőző otthoni feladatból, másrészt a verseny helyszínén megoldandó feladatokból. Előzetes munkaként a diákoknak egy vállalkozást kellett alapítaniuk, és megtervezni logójukat.

A délután kezdődő vetélkedőt Szemenyei István igazgató úr köszöntötte. Köszöntőjében hangsúlyozta: „Az életünk szinte valamennyi területére jellemző a vállalkozás, nemcsak gazdasági értelemben, hiszen nap mint nap célokat tűzünk ki. Az életünk tele van kihívásokkal, s ez elé a kihívás elé néznek a pályát választó diákok is, hiszen hamarosan új vállalkozásba, középiskolai tanulmányaikba kezdenek.”

A megnyitó után a csapatok bemutatkozása következett, majd különböző feladatokat kellett a csapatoknak megoldaniuk: mint például betűháló, álláshirdetés készítése, zene felismerés, mesterségek felismerése képekről, keresztrejtvény. A versenyzők örömére a legnépszerűbb azonban az interaktív, okostelefont igénylő feladat volt.

  • Az I. helyezett a dunavecsei Petőfi Sándor Általános Iskola csapata.

Csapattagok: Mezei Virág, Lovas János, Horváth Ivett tanulók.

Felkészítő tanár: Laknerné Radó Veronika.

  • A II. helyezett a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola csapata volt.

Csapattagok: Veres Gábor, Annus Vince, Iványi Gergő,

Felkészítő tanár: Csibyné Vajda Tímea.

  • A III. helyezett a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola csapata volt.

Csapattagok: a Balogh Dóra, Orbán Réka, Garai Emma.

Felkészítő tanár: Csibyné Vajda Tímea.

  • A zsűri különdíjban a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egyik csapatát részesítette otthoni feladatuk kimagasló elvégzéséért.

Csapattagok: Mák Luca, Kovács Andrea, Hegedűs Luca.

Felkészítő tanár: Farkas Kálmán.

Köszönjük a részvételt, a lelkes versenyzést, a vidám, jó hangulatú délutánt.

Várunk Benneteket jövőre is!

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék