Szakmai tanulmányi kirándulások

2018. december 4.
Ötödévesek kirándulása, Kirándultunk a Pénziránytűvel!

Ötödévesek kirándulása

Logisztikus, ügyviteli titkár, valamint pénzügyi és számviteli ügyintéző szakképesítésben tanuló 35 diákunk szakmai programja egy szép őszi napon történt. Ötödéveseink a HVG Állásbörze Országos Képzési és Karriernapok rendezvényét látogatták meg a budapesti Papp László Sportarénában. A szakmai program célja az volt, hogy végzős diákjaink a sikeres vizsga utáni álláskeresőként megismerkedjenek országos szinten is az álláslehetőségekkel, s az ott látottakat hasznosítani tudják a munkába álláskor. Egy fejvadász cég által hirdetett érdekes előadáson is részt vettek a kirándulók, melynek címe: Kapunyitási pánik – Hogyan tovább a közép suli után?

Reméljük, hogy az itt hallott információkat végzős diákjaink hasznosítani is fogják a megfelelő pillanatban.

Délután a Terror Háza Múzeum meglátogatása szerepelt a programban, mely a már tanult történelmi ismereteiket hozta felszínre.

Kirándultunk a Pénziránytűvel!

A kiránduláson a 11-12. évfolyam közgazdaság és ügyvitel ágazatán tanuló 46 diák és négy szaktanár vett részt, akik az elmúlt évben a Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ Zrt. által hirdetett „Pénzre váltható tudás” pénzügyi projektnapon, valamint az ezt megelőző online versenyben eredményesen szerepeltek.

Először a Budapesti Értéktőzsdére látogattak el, ahol Bozsik Balázs marketingigazgató tartott interaktív előadást a BÉT történetéről, fejlődéséről, valamint a háztartások megtakarításának, illetve befektetéseinek fontosságáról.

Ezt követően a K&H Bank székházában tettek látogatást tanulóink, ahol a fiókvezető mutatta be a bankfiók működését.

Mivel a bankszékház mellett található a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája, ennek megtekintését sem hagyták ki a kirándulók. A napot vacsorával és rövid szabadprogrammal zárták a résztvevők, s útban hazafelé Budapest gyönyörű panorámájában is gyönyörködhettek a Citadelláról.

Szaktanáraink és diákjaink az ott látottakat a pénzügyi alapismeretek, valamint a gazdasági és jogi alapismeretek tantárgy óráin elsajátított elméleti ismeretekhez kapcsolhatták, s a visszaérkezést követően megbeszélték a kirándulás összegzéseként a nap folyamán tapasztaltakat.

Köszönet a szervezőknek az újszerű élményeken keresztül átadható tudás megszerzéséért.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék