Ballagás 2017

2017. június 14.
Ismét eltelt egy tanév, s ez azt jelzi, hogy útjára engedjük végzős diákjainkat. Számokban kifejezve ez 4 ballagó osztályt, 4 ballagtató osztályfőnököt, 96 ballagó diákot, 9 érettségi vizsganapot, 13 érettségi vizsgatárgyat jelent.

A bolondballagás és a szerenád után végzőseink búcsút intettek az iskolának, hogy életük egyik legnagyobb megmérettetésén, az érettségin vegyenek részt. Ez évben ballagásunk más volt, mint ahogy megszoktuk. Iskolánkat az a megtiszteltetés érte, hogy városunk polgármestere, Cserna Gábor a Városháza téren köszöntötte a végzős diákokat.

Az utolsó osztályfőnöki óra, az intézmény falai közötti búcsú után buszokkal szállították a diákokat a városi ünnepség színhelyére. Természetesen nem zártuk ki a családtagokat, a barátokat az épületben zajló ballagásból, hiszen online bejelentkezéssel tartottuk a kapcsolatot a végzős diákokkal a térről. A szépen feldíszített tér, az ünnepi műsor, a köszöntő beszédek még emlékezetesebbé tették ezt a napot ballagóink számára. Intézményünk igazgatója egy Tankcsapda- idézettel búcsúzott a diákoktól: „De ha magadba nézel és azt látod, hogy a szíved tiszta, akkor jó az út, amin jársz, és többé ne is fordulj vissza!”

Az osztályfőnöki órákon tanulmányi és közösségi munkájáért 16 fő vehetett át jutalomkönyvet az osztályfőnököktől. Az ünnepség részeként a legkiválóbb diákok az intézmény által alapított díjakat vehették át Cserna Gábor polgármestertől, Csapó Gábor Tibor DSZC főigazgatótól és az intézményvezetéstől:

Rudas-plakett Nívódíjat kapott Vámosi Nikolett 12. d osztályos tanuló; a Rudas Sportjáért Díj kitüntetettje Nagy Zsuzsanna 12. b osztályos tanuló; a Rudas Diákönkormányzatáért Díjban Bernáth Fanni 12. c osztályos tanuló; a Rudas Szakképzéséért Díjban Hizsák Anita 12. a osztályos tanuló; míg a Rudas Stúdiójáért Díjban Mosonyi Balázs 12. d osztályos tanuló részesült.

A búcsú részeként kedves ceremónia volt a különböző színű lufik felengedése, melyek jelenthették az elillanó diákéveket, a mögöttünk hagyott gondokat, eleresztett nehézségeket, a magasba törő vágyakat, terveket.

Eredményes vizsgát és további sok sikert kívánunk végzőseinknek az élethez!

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék