Fejér Megyei Diákparlament Székesfehérváron

2018. december 19.
2018. november 21-én Torma Erzsébet RÖNK-patronáló tanárnővel Székesfehérvárra utaztunk, ahol részt vettünk a Fejér Megyei Diákparlament éves ülésén.

A hivatalos megnyitó után az Országos Diákparlament Fejér megyei póttagja ismertette azt az 50 pontot, amelyet az Országos Diák Tanács (ODT) állított össze. A diákságot érintő fontos kérdésekre kaptunk itt választ. Részletesen beszélt a különböző megvalósított és megvalósítandó feladatokról, többek között szóba került a kronológiai atlasz használatának kérdése is a történelmi érettségik során.

Galambos Zsuzsanna, a Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője bemutatta a tanév rendjét, elmondta a szervezeti és személyi változásokat, valamint kiemelte az EMMI rendelet új elemeit is. Erre példa az Új Nemzeti Alaptanterv, a tankönyvfejlesztés (digitális tananyagok) és a nemzetközi köznevelési infrastruktúra fejlesztési programja. Ezt követően az ODT jövő évi tagjának választása következett. Négy diák jelentkezett a pozicióra, akik röviden bemutatkoztak, majd kiosztották a szavazólapokat.

A szünetben volt lehetőségünk beszélgetésre a többi résztvevővel, illetve megcsodálni a gyönyörű tanácstermet is. A szünet után kihirdették az ODT új tagját és póttagját. Összességében jó hangulatban telt a nap, rengeteg új dologról szereztem információkat.

Mosonyi Boglárka

a RÖNK elnöke

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék