A KEVIN VERSENY II. ORSZÁGOS DÖNTŐJE A RUDASBAN

2019. február 19.
A Budapesti Gazdasági Egyetem az elmúlt év őszén meghirdetett versenyére több mint 100 csapat jelentkezett az országból. A megmérettetés online fordulójában gazdasági témájú esettanulmányokat oldottak meg és prezentációt készítettek a résztvevők. A továbbjutott csapatok nagy száma miatt két döntőre került sor. Az I. döntő Kecskeméten volt február elsején, mely után intézményünk adott helyszínt az innovációs vetélkedő II. országos döntőjének.

Szemenyei István igazgató úr házigazdaként kiemelte: „Megtisztelő számunkra, hogy a Kevin verseny egyik döntőjének házigazdái lehetünk. Az ilyen rendezvények rendkívül fontosak a diákok számára, hiszen a barátkozásnak, az egymástól való tanulásnak és a kreatív vetélkedésnek is kiváló terepet nyújtanak. Öröm együtt látni ennyi tehetséges, vállalkozó szemléletű fiatalt. Köszönet a BGE menedzsmentjének és a rendkívül lelkes szervező csapatnak.”

A versenyre 3 olyan ötlettel kellett érkezniük a csapatoknak, amelyek az őket érintő valós problémákra kerestek hatékony megoldásokat. A legtöbb ötlet/probléma az iskolájukkal, környezetükkel és a közösségükkel volt kapcsolatos, de volt sport streaming szolgáltató alapítása, pályaválasztási segédlet és sportszakkörök létrehozása is szerepelt a hozott ötletek sorában. A Rudas tornatermében közel 90 diák 20 csapatban egy kreatív ötletgyáron, egy Hackathon jellegű innovációs versenyen vett részt és dolgozta ki egyik hozott ötletét. A jelenlévők új üzleti gondolkodásmóddal ismerkedhettek meg és beleáshatták magukat a business model canvas – üzleti tervek világába, illetve a pitch előadásmódban is kipróbálhatták prezentációs készségeiket. A megmérettetés célja az volt, hogy minél inkább felszínre hozzák a fiatalok kreativitását. A versenyen a diákok felkészülését és munkáját szakmailag elismert mentorok segítették.

A döntőt a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium „Road to szelfibot” nevű csapata nyerte meg egy nemzetközileg elismert szervezet megalapításának ötletével, mely ingyenesen biztosítana kapcsolatot külföldi gimnazisták között online és személyes úton egyaránt. Második helyen a Pannonhalmi Bencés Gimnázium BKNBT Team nevű csapata végzett egy közösségi költségvetés kezelő alkalmazás ötletével, míg iskolánk 12. c osztályos csapata, a Pénznyelők az iskolai víztisztítók beszerzéséről szóló ötletével nyerte el a harmadik helyezést. A csapat tagjai: Juhász Nikolett, Süveges Lilla, Simon Viktória és Sörös Renáta.

Dr. Dietz Ferenc, a BGE kancellárja a verseny kapcsán elmondta: „Dunaújváros a Duna-hídjával élő kapcsolatot teremt az Alföld és a Dunántúl között. A Kevin pályaorientációs verseny hasonlóképp képez hidat a kreatív, innovatív fiatal tehetséges középiskolások és a BGE között, amely meghatározó szereplője a hazai gazdasági felsőoktatásnak.”

Az első helyezett csapat a bluetooth-os hangszórók mellett egy élménynapot is nyert, melynek keretében ellátogathatnak a Prezihez és a BGE-re. A második helyezett csapat tagjai powerbankokat, bögréket, a harmadik helyezzetek pedig selfie botokat és kulacsokat vihettek haza.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék