Szakmák napja

2019. február 26.
Negyedik alkalommal rendeztük meg február 21-én a Szakmák Napja programunkat iskolánkban. Négy évvel ezelőtt azzal a szándékkal indítottuk útnak, hogy az ágazati képzésünkhöz illeszkedő tanulmányi ismeretek mellé plusz információkat adjunk diákjainknak, s rávilágítsunk arra, mennyi lehetőség van az adott ágazaton belül szakmai és egyéni eredmények elérésére.

Ebben a tanévben huszonöt meghívott szakembertől hallhattunk előadásokat, és kilenc saját kolléga is vállalta interaktív foglalkozás tartását a nap folyamán.

Új színfolttal is bővült a napunk, hiszen a média tantárgyhoz kapcsolódóan egy sajtószobát is kialakítottunk, ahol felkészült tizedik-tizenegyedik évfolyamos „riportereink” faggatták vendégeinket.

Bízunk benne, hogy a sok program közül mindenki megtalálta azt, ami kitágítja látókörét, új információkat, élményt ad, irányt mutat a megkezdett szakmai úton; megerősíti abban, hogy jól választott, s ösztönzi is, hogy még többet tegyen saját szakterületén az eredményeiért.

Rendezvényünket az „Ötszak a Rudasban!” vetélkedő zárta, ahol tizennyolc háromfős csapat versengett egymással. A vidám hangulatú ágazati összejövetelen elméleti és gyakorlati jellegű feladatokat oldottak meg a résztvevők, melynek jutalmaként ízletes csokitortát vehettek át a helyezettek.

A színvonalas nap után jövőre jöhet az ötödik szakmai rendezvényünk!

Galéria

 

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék