Elballagtak végzőseink…

2019. május 7.
Ebben a tanévben az esős idő miatt az udvar helyett a tornaterembe és az iskola épületébe szorult a ballagás. Igyekeztünk rugalmasan alkalmazkodni a helyzethez, és végső soron – a rendhagyó körülmények ellenére - az iskola hagyományaihoz méltó módon zajlott le az ünnepélyes ceremónia.

„ Mind elmegyünk, a ringatózó fák alól mind elmegyünk, a párás ég alatt mind indulunk a pusztaságon át a száraz ég alá, ahányan így együtt vagyunk,…” Weöres Sándor Bolero c. versét Mosonyi Boglárka 10. c osztályos tanuló tolmácsolta a ballagó diákoknak. A végzős évfolyamot Kun Tamara 12. c osztályos tanuló képviselte a műsorban, Charlie Puth lírai dalát adta elő. A tantestület nevében Kurucz Gergely tanár úr Zalán Tibor-verssel búcsúzott a maturáló évfolyamtól.

 

Ezt követően az arra érdemes diákok kitüntetéseit adta át az iskola vezetősége.

Rudas-plakett nívódíjban részesült Frányó Laura 12. c és Takács Cecília 12. a osztályos tanuló, Rudas Tanulmányi munkáért díjban részesült Sós Luca Andrea 12. a, Szlavikovics Máté 12. d, Borbás Dzsenifer, Molnár Henrietta és Szabó Gréta 12. c osztályos tanulók, Rudas Szakképzéséért díjban részesült Kovács Vivien és Kovács Máté 12. a osztályos tanulók, Rudas Kulturális Életéért díjban részesült Péntek Vanessza Laura 12. a, Juhász Nikolett 12. c, Rozs Viktória 12. c, valamint Rozs István és Jeges Miklós 12. d osztályos tanulók. Rudas Diákönkormányzatért díjban részesült Polyák Dorina Mercédesz 12. a és Badar Lili Adél 12. d osztályos tanulók, Rudas Sportjáért díjban részesült a Rudas Strand Kézi csapat: Fodor Neszta, Husti Hanna, Mihály Petra, Vártok Ramóna 12. a osztályos tanulók.

A Rudas Érdemérem díjat ebben az évben Törő Annamária, a SzüSze elnöke kapta.

 

A végzősök nevében Gulyás Alexandra és a 12. d osztály rendhagyó, vidám, de az eseményhez méltó búcsúbeszédet adott elő. Szemenyei István igazgató úr – a tőle megszokott közvetlen stílusban - reagált a műsorban elhangzó gondolatokra, majd a Tankcsapda egyik dalával kívánt sikereket a közeli és a távolabbi jövőhöz: „Minden jóból egy jó nagy kanállal adjon az ég!”
A műsort a Bánki és a Rudas diákjainak közös éneklése zárta: a Soulwawe Kalandor c. számát Nagy Vanda, Káveczki Zsófia, Rumann Alexa és Orgován Zoltán adták elő.

 

A ma megkezdődött érettségihez sok sikert kívánunk végzőseinknek.

Galéria

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék