Tehetségnap a Rudasban

2017. június 14.
Ahogyan azt már megszokhattuk: soha nincs nyugalom a Rudas háza táján. A tanulmányi kirándulás, a fenntarthatóság heti programsorozat és a háromnapos intenzív angol nyelvi tréning után 2017. május 23-án Tehetségnapi programokat szerveztek nekünk tanáraink.

Délelőtt önismereti és konfliktuskezelési foglalkozáson vehettek részt több osztály tanulói Szulik Ákos tanár úr szervezésében. A rendhagyó osztályfőnöki órákat dr. Harsányi Szabolcs Gergő, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsésztudományi Karának Szociálpszichológiai és Interkulturális Pszichológiai Tanszékének egyetemi adjunktusa és felesége, Szabó Beáta pszichológus vezényelték le. Sokat tanulhattunk az ismerkedős és szituációs játékokból, ahol az osztályon belüli konfliktusok is szóba kerültek.

A pszichológiás foglalkozások mellett az informatika szerelmesei is megtalálhatták az érdeklődésüknek megfelelő programokat, hiszen a Dunaújvárosi Egyetem Műszaki Intézet Természettudományi és Környezetvédelmi Tanszékének tanszékvezetője dr. Kővári Attila főiskolai docens érkezett hozzánk, aki – Sziládi Gergely mérnöktanár hallgatóval és Csoma István tanár úrral kiegészülve a mikrovezérléssel és az Arduino robotok programozásával ismertette meg az iskola tanulóit.

A programokat tovább színesítette a tornateremben a gumiasztalos foglalkozás, amelyet Kecskeméti Andrea tanárnő mellett a Dunaferr SE Tornász Szakosztályának tagjai szerveztek, illetve az aulában az egészséges táplálkozással kapcsolatos, tanácsadással egybekötött kóstolás, amelyet Biliczki Gabriella tanárnő vezetett.

Természetesen a délután sem maradhatott eseménytelen: az iskola fizikus megszállottjai kedvenc kísérleteiket mutathatták be a hagyományos kísérletek versenye programon, amelynek házigazdája dr. Ludik Péter tanár úr, az iskola fizika tanára, a Dunaújvárosi Egyetem docense volt.

Jó nap volt, és jó volt az is, hogy a színes programokon ingyenesek voltak, hiszen az iskolai források mellett a rendezvények egy részén az Arconic Alapítvány által támogatott, a Partners Hungary Alapítvány hozzájárulásával megvalósuló Projekt POWER Progression Of Women EngineeRs III.” Középiskolai STEM és személyes hatékonyságot támogató program forrásainak felhasználásával vehettünk részt.

 

a Rudas csapata

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék