Egészséges kollégisták

2019. november 29.
November 20-án került sor Székesfehérváron a Nemes Nagy Ágnes Kollégium által minden évben megrendezésre kerülő EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD vetélkedőre, ahol a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégium csapata is részt vett.

Kollégiumunk 4 diákja a Szitakötő csapatnevet és feladatot kapta, ugyanis előfeladatként egy a szitakötőkről szóló Kányádi Sándor-verset kellett illusztrálni, ill. készíteni kellett egy rövid bemutatót, amelynek segítségével a versenyzők is jobban megismerhették a csapat nevét adó rovart.

A pár perces előadás után egészséggel kapcsolatos totó kitöltése volt a feladat, de a verseny fő vonala nemzeti parkjaink köré szerveződött. Térképen kellett elhelyezni a 10 parkot, majd felismerni a logóikat. Ügyességi feladatként a „mocsárjárás”-ra került sor, majd végül vendégváró falatkákat készítettek a versenyzők a kihelyezett finomságokból.

Tisztes helytállás mellett a kilenc csapatból most az 5. helyet sikerült megszereznie a kollégium 9. és 10. osztályos diákjaiból szerveződött csapatnak. A „Szitakötők”: Kiss Dorina, Kulcsár Csenge, Czimbalmos Bíborka és Kőszegi Regina. Felkészítő tanáruk Haász Marianna volt.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék