Gazdagodni jó!?

2019. november 29.
Nem múlhat el úgy a november, hogy ne rendezné meg iskolánk gazdasági munkaközössége a közgazdaság iránt érdeklődő hetedik-nyolcadik osztályos tanulóknak hagyományos csapatversenyét.

Ebben az évben újítottak a kollégáink, hiszen az iskolai döntőt egy online teszt előzte meg. Iskolánkban 2019. november 26-án megrendezett döntőn 16 háromfős csapat vett részt a városi és városkörnyéki általános iskolákból.

A változatos feladatsorban szerepelt „legteszt”, puzzle, zenefelismerés, közgazdasági fogalmak kirakása betűtésztából, különböző országok pénzeinek felismerése, kahoot, valamint online piaci kereskedés. A leglátványosabb feladat az Intercisa Múzeumtól kölcsönkapott tárgyak eladása volt a zsűri tagjainak. A verseny jó hangulatban zajlott, hiszen sok felkészítő kollégát és diákokat is ismerősként üdvözelhettünk már.

Az első helyezést a „Professzionális közgazdászok”, a Dózsa Gy. Általános Iskola csapata érte el. A csapattagok: Szilágyi András, Harsányi Attila, Tassó József.

Felkészítő tanáruk: Csibyné Vajda Tímea

A második helyezést a „Nőfalók”, a Rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola és AMI csapata érte el. A csapattagok: Demeter Róbert, Krizsán Balázs.

Felkészítő tanár: Farkas Kálmán

A harmadik helyezést a „Richie Rich rosszcsontok”, a Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata nyerte el. A csapattagok: Dallos Martin, Katona Benedek, Sárosi Bálint.

Felkészítő tanár: Bodonyi Gyöngyi

A zsűri által legjobbnak ítélt értékesítés különdíját Gurics Anna, a Rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola és AMI diákja vitte el. Felkészítő tanára: Wolf Györgyné

Bízunk benne, hogy a verseny kis „közgazdászait” a következő évben már rudasos diákként üdvözölhetjük az iskolapadokban.

Galéria

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék