Rudas-hét, a közösségteremtés legnagyobb rendezvénye

2020. január 13.
A Rudas 45 éves fennállása óta nem telt el év iskolahét nélkül. Nem volt ez másképp 2019 decemberében sem. Az év utolsó hete jó alkalmat kínál arra, hogy meghitt karácsonyi hangulatban a 11. évfolyam szervezte programon kapcsolódjon ki diák tanár egyaránt.
Az ünnepi díszbe öltöztetett aula megfelelő helyszínt biztosított az Ezüst-napi vásárra, a kézműves foglalkozásra.

A diákigazgató választáson mind a négy 11. évfolyamos osztály indult. Az Addicts párt a szenvedélyek, főleg az iskolai tananyaghoz köthető függőségek rabjává nevelte át az iskolát. A B38 párt a nagy retró bulik hangulata köré fűzte kampányát. A Dealers párt a kereskedelem területén szorgoskodott. A Crazy párt valóban meg is őrjítette az iskolát, s ezzel megnyerte a választást. A 11. c-s pártvezérek így azzal vehették át Szemenyei István igazgató úrtól a Rudas iskola kulcsát, hogy egy évre felhatalmazást kaptak a diákok érdekképviseletére, a tanulókat érintő ügyek véleményezésére.

 

A programok közül kiemelkedett a jégdiszkó, Balla Bence koncertje, a tanár-diák vetélkedésre épülő „Egy perc és nyersz!” csapatverseny, a bátorság próbával összekötött szabaduló szoba.

Rudas márkaprogram a leghosszabb éjszaka sportrendezvény. A labirintus játék mellett három csapatsportban mérték össze erejüket az osztályok. A tea és zsíros kenyér mellett számtalan program is várta az éjszakázókat.

 

A hét rendezvénysorozatának legnagyobb hozadéka a közösségteremtő erő. Kedden a pártfilmek vetítése közben az ötödévesek fellépésükkel mutattak példát, milyen önkifejezési lehetőségekkel lehet elkápráztatni a közösséget: Jeges Miklós a rudasos „Dzsekó”-ként, a Rozs-ikrek komolyzenei produkcióval, míg Zsorda Erik és csapata moderntánccal mutatkozott be a közönség előtt. A szavazatszámlálás izgalmait feledtette a „Diák vs tanár gála”, ahol egyértelműen kiderült, hogy mindenben a tanárok a jobbak. A testnevelők biztosabban és magasabbra emelik kolléganőjüket, mint a Spartan-lányok egymást.

 

A hetet meghitt iskolakarácsonnyal zártuk. Szívmelengető volt, ahogy a teljes nézőtérre átragadt a karácsony hangulata.

 

Ezért a közösségi szellemért érdemes rudasos diáknak lenni!

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék