Közlemény

2020. március 15.
Tisztelt Szülők, Gondviselők!
Kedves Diákok!
Bizonyára mindenki előtt ismert, hogy holnap új időszámítás kezdődik a magyar közoktatásban. Átmeneti időszak, melynek hosszát még nem tudjuk, de arra felkészülhetünk, hogy alaposan próbára tesz valamennyiünket.
Bízom benne, hogy összetartó közösségünk most is sikeresen veszi az akadályokat, és megerősödve jövünk ki a nehézségekből. Néhány fontos tudnivaló ezzel kapcsolatban:
  1. Március 16-tól (vagyis hétfő reggeltől) az iskolai oktatásról áttérünk a digitális munkarendre. Azt kérjük diákjainktól, hogy maradjanak otthon, kerüljék a csoportos együttléteket, vigyázzanak saját és környezetük egészségére. Figyeljék az Operatív Törzs és a kormány intézkedéseit, és azokat mindenképpen tartsák be!
  2. Az iskolában és kollégiumban felfüggesztettünk minden olyan tevékenységet, ami diákok jelenlétét igényelné. A kollégisták ma 22.00 óráig, vagy hétköznap munkaidőben bejöhetnek a feltétlenül szükséges holmijaikért. Az intézmény egyébként nyitva lesz, és amennyiben szükséges a felkeresése, azt lehetővé tesszük, de előtte kell a telefonos, vagy elektronikus egyeztetés.
  3. Az osztályfőnökök vezetésével megerősítjük, illetve megalakítjuk azokat a közösségi felületeket, ahol elindítjuk a távoktatással kapcsolatos kommunikációt. Célunk, hogy folyamatos tanulással felkészüljünk a vizsgákra és a tanév sikeres zárására. Ehhez minden szakmai és emberi segítséget megadunk. Kérjük diákjainkat, hogy figyeljék az eddig használt csatornákat, és kövessék tanáraik utasításait.
  4. A tantestület holnap reggel értekezletet tart, ahol fenntartónk útmutatásainak megfelelően kidolgozzuk az új eljárásokat, valamint kollégáinkat is bekapcsoljuk az osztályok netes csoportjaiba. Ezt követően megindulhat az érdemi munka, melynek kereteiről haladéktalanul tájékoztatjuk tanulóinkat és a szülőket.
  5. Ezzel párhuzamosan már ma elkezdjük felmérni, hogy tanulóink rendelkeznek-e a távoktatáshoz szükséges tárgyi feltételekkel, lehetőségekkel. A már eddig is használt okos eszközökre, stabil net szolgáltatásra gondolunk, nem kívánunk új igényeket támasztani (nem kell tabletet, új telefont, laptopot venni, ha eddig is sikerült otthon elkészíteni a digitális feladatokat, beadandó dolgozatokat, prezentációkat). Az osztályfőnököknek kérjük jelezni, ha valakinek szüksége van valamire, és igyekszünk segíteni. Ugyancsak itt kérjük jelezni, ha valakinek működő és átmenetileg nélkülözhető infokommunikációs eszköze van, amit kölcsön adna másnak. Erre nem biztos, hogy szükség lesz, de legalább látjuk az erőforrásainkat.
  6. Kérem a szülőket, hogy aktívan kövessék a folyamatokat, kérdéseiket, észrevételeiket juttassák el hozzánk az ismert elérhetőségeken. Figyeljék honlapunkat és a Kréta üzenő rendszerét, de bátran telefonáljanak is, ha ezt látják jónak. Nyugodt, megfontolt és előremutató párbeszéddel jutunk a legmesszebbre.
Mindenkinek jó egészséget és sok erőt kívánok!
 
Dunaújváros, 2020. március 15. (Örök dicsőség a hősöknek!)
 
 
Szemenyei István
igazgató

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék