Kollégiumi beköltözés

2020. augusztus 27.
Tisztelt Szülők! Kedves Kollégistánk!

Napokon belül megkezdődik a 2020/2021-es tanév, és remélhetőleg a járványügyi helyzet is lehetővé teszi, hogy minden iskolában és kollégiumban elinduljon a nyüzsgő diákélet.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum kollégiumaiban is nagy gondot fordítunk arra, hogy betartsuk és betartassuk a járványügyi és egyéb előírásokat.

A korábban már elküldött levelünket kiegészítve néhány új tudnivalót osztunk meg most.

A kollégiumokba/diákotthonokba kizárólag egészséges, új típusú koronavírus megbetegedés tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személy költözhet be. A beköltözésénél a tünetek esetleges meglétéről ki kell kérdezni a beköltöző tanulókat. Ennek dokumentálása (nyilatkozat) és testhőmérés szükséges. Emiatt a beköltözéskor fennakadások, időbeli csúszások történhetnek, kérjük, ezzel számoljanak.

Kérésünk az is, hogy egy tanulóval csak egy kísérő jöjjön be az épületbe, és a beköltözés ideje alatt az épületben a szájat és orrot takaró maszk viselése kötelező. Ugyanígy egy személy vegyen részt a 16 órakor kezdődő szülői értekezleten is.

A beköltözés időpontja:

2020. augusztus 31.

13 és 16 óra között elsősorban a 9. és 10. évfolyamosokat várjuk.

Lehetőség szerint 17 óra után érkezzenek a felsőbb évesek.

A beérkezés határideje 20 óra:30 perc, későbbi beköltözés esetén jelzést kérünk. a 06-70-400-2663 telefonszámon.

A fenntartó minden iskolában és kollégiumban folyamatosan biztosít kézfertőtlenítőt, de kérjük, hogy a tanulók is hozzanak magukkal 3-4 db maszkot és fertőtlenítőt személyes használatra.

Ugyancsak a járványügyi védekezést szolgálja az a változás, hogy az intézmény saját ágyneműt kér a kollégistáktól. Tehát nemcsak huzatot kell magukkal hozniuk, hanem párnát és takarót is.

Hasonló célból szigorítjuk meg annak az eddig is létező szabálynak a betartását, hogy a kollégiumi szobákban nem lehet étkezni!!!! A tanulókkal a nevelőtanárok ismertetni fogják az étkezésre vonatkozó lehetőségeket.

A kollégiumba csak olyan elektronikai eszközök hozhatók be, amelyek érintésvédelmi engedéllyel rendelkeznek! Ez vonatkozik pl. a hajvasalóra, hajsütővasra, szendvics sütőre, vízforralóra, kenyérpirítóra. Az újonnan vásárolt eszközök doboza tartalmaz ilyen tanúsítványt; a régebbiek esetén szükséges, hogy szakember vizsgálja be, és adjon róla engedélyt. Amennyiben ilyennel nem rendelkeznek, úgy az eszköz a kollégiumba nem hozható be.

Felhívjuk a figyelmet a Házirend betartására! A jelentkezési lap aláírásával a tanulók és a szülők elfogadják az abban foglaltakat.

Dunaújváros, 2020. augusztus 27.

Tisztelettel:

Szemenyei István

igazgató

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék