GÓLYANAP A RUDASBAN

2020. augusztus 29.
2020. augusztus 27-én rendezte meg iskolánk a kilencedikesek hagyományos programját, a „gólyatábort”. A szokásos néhány nap azonban a kialakult járványügyi helyzet miatt „gólyanappá” változott.

A 110 fő kilencedik évfolyamos, különböző technikumi képzésre jelentkezett diák, 12 felsőbb éves csoportvezető és 9 kísérőtanár lelkesen készült a programra. A nap tervezéskor elsődleges szempont a járványügyi előírások betartása volt, a biztonságos találkozás.

A köszöntést a Rudasban tartottuk, majd a Szalki–sziget szabad strandját jelöltük ki a lebonyolítás helyszínéül. Csoportvezetőink az oda tartó úton állomásokat érintettek, ahol különböző közösségformáló feladatokat kellett megoldaniuk a gólyáknak. Ezek közül a legnagyobb tetszést a gólyainduló tanulása váltotta ki, melynek címét a nap folyamán meghallva azonnal el kellett énekelni és táncolni. Szem nem maradt szárazon a produkciók láttán…

A bemelegítést követően csoportfoglalkozásokon ismerkedtek egymással a diákok, majd vidám és mozgalmas számháború következett az erdős területen.

A szendvicsebéd elfogyasztása után került sor az osztályfőnökökkel az első találkozásra.

Bízunk benne, hogy a jó hangulatú gólyanap után a tanév folyamán igazi rudasossá válnak a résztvevők, s beilleszkednek a Rudas közösségébe.

 

 

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék