Megemlékezés október 23-ról

2020. október 23.
Nem múlhat el tanév úgy, hogy intézményünk közössége ne emlékezzen meg 1956 hőseiről. Így tettünk ebben az évben is betartva a járványügyi előírásokat. Az osztályok zárt láncú video közvetítésen keresztül tekintették meg az ünnepséget, melyet Szemenyei István igazgató úr nyitott meg.

1956 történelmi eseményeinek rövid méltatása után iskolánk mindennapi hőseiről beszélt, akik rudasos diákokhoz méltóan tisztességesen helyt álltak az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak (ÁSZÉV) országos versenyén. Köszöntőjében Gloczné Behon Marianna általános és szakmai igazgatóhelyettes - visszagondolva az elmúlt tanévi időszakra - arról beszélt, hogy a versenyen induló diákoknak „szükségük volt a tanulmányaik során megszerzett szakmai tudásra, önbizalmukra és nem utolsó sorban hitükre”. Büszkeséggel sorolta fel azon tanulók nevét, akik szép eredményeket értek el a különböző ágazatokban:

 

Ügyvitel ágazaton Irodai ügyviteli ismeretekből 9. helyezést ért el Pogány Dóra Zsófia, 21. helyezést Boros Lilla Patrícia. Sport ágazaton Sport ismeretekből 1. helyezést ért el Fekete Dóra, 4. helyezést Szántó Anna Abigél és 11. helyezést Vér Veronika.

 

Az emlékérmeket Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, a köszöntés virágait Szemenyei István igazgató úr adta át. Gratulálunk valamennyi díjazottunknak!

 

Méltó átvezetés volt, amikor az Igazgatóhelyettes asszony Madame Curie szavait idézve -„Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben és ezt a valamit mindenáron el is kell érnünk.” – adta át a színpadot a 9. b osztálynak, akik ünnepi műsorban elevenítették fel 1956. október 23-a eseményeit.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék