„gpsz” Informatikai Verseny

2020. november 5.
Kedves informatika iránt érdeklődő Diákok!

Hagyományosan immár tizedik alkalommal hirdetjük meg a „gpsz” Informatikai Versenyt. Akik ismerik a hagyományokat meglepődhetnek, hogy a „csapat” szó idén kimaradt a névből. Sajnos a vírushelyzetre való tekintettel idén a megszokott csapatverseny formát egyéni versenyre cseréltük, a fertőzésveszély miatt. Tehát idén egyéni versenyre hívjuk az általános iskolák 7-8. osztályos diákjait.

 

Időpont: 2020. november 10. 14:30 és 17:30 között.

Helyszín: Internet, Rudas weblap

 

A feladatok megoldásához szükség lesz internet kapcsolattal rendelkező asztali számítógépre VAGY laptopra (az okostelefon nem elegendő, de lehet, hogy kelleni fog!), telepített MS Office programra, webböngésző programra.

 

A verseny tematikájában is változás történt. Kimarad a Scratch mivel nem tudhatjuk, hogy a versenyzők otthoni gépén telepítve van-e. De várható olyan algoritmizálás jellegű feladat, amely egyszerű webböngészőn keresztül megoldható. Természetesen maradnak a szövegszerkesztési, táblázatkezelési és informatikai ismereteket igénylő feladatok. A villámkérdések helyett Internetes teszt is lesz (Kahoot! vagy Redmenta).

 

A verseny lebonyolítása:

A benevezett versenyzők iskolánk honlapjáról letölthetik a feladatokat, majd azok megoldását elektronikus levélben visszaküldik a megadott címre.

 

Nevezéseket az általános iskolán keresztül fogadunk el 2020. november 9-ig, a csoma.istvan@rudas.hu email címre.

 

A verseny eredményeit létszámtól függően aznap este vagy másnap délután, szintén online formában hirdetjük ki.

 

Reméljük, hogy a megváltozott versenykiírás nem tántorítja el a versenyezni kívánó tanulókat! Várjuk a versenyre nevező diákok jelentkezését az általános iskoláikon keresztül!

 

Tisztelettel

 

a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

Informatika és Ügyvitel munkaközössége

Kapcsolódó dokumentumok:

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék