GAZDAGODNI JÓ!?

2020. december 7.
A koronavírus ellenére is megtartottuk az általános iskolák hetedik-nyolcadik osztályos tanulóinak az évek óta hagyományos programunkat, a „Gazdagodni jó!” vetélkedőt. A kialakult járványhelyzetre való tekintettel azonban nem csapat, hanem egyéni versenyt hirdettünk. Újdonság volt az is, hogy nem személyes találkozás alkalmával „küzdöttek” meg a jelentkezők egymással, hanem online formában. Örömünkre szolgált, hogy 16-an vállalták ezt a fajta megmérettetést is.

Természetesen nem maradt el az otthoni házi feladat sem, amit tisztességesen megoldottak a versenyre vállalkozók, s jobbnál jobb ötletekkel kápráztatták el a zsűrit. Nem volt nehéz a feladat, hiszen „csak” háromszázezer forintot kellett „elkölteni” egy egynapos osztálykirándulásra, kiegészítve program- és költségterv prezentációs formában történő kiegészítésével. Igazán nagyon ötletes bemutatók születtek!

 

A gazdasági munkaközösség változatos feladatsorral tette próbára a versenyzők ismereteit, ízelítőt adva ezáltal az iskolánkban folyó gazdasági képzésünkből is. 21. századi diákokhoz méltóan a pénzhez kapcsolódó játékos feladatokat a Redmentában oldhatták meg a diákok. Fűszerként pedig jöhetett a matematika, földrajz, zene, szövegértés. Dicséretükre legyen mondva, igazi hajrá alakult ki a feladatok megoldásakor.

 

A szoros verseny alapján a következő eredmény született:

 

I. hely Dobozi Balázs – Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola

II. hely Dolmány Milán – Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola

III. hely Selmeczi Letícia Edit - Kossuth Lajos Általános Iskola, Nagyvenyim

 

Különdíjban részesült a legjobb otthoni munka, amit Csete Nóra – a Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola tanulója kapott.

 

Gratulálunk a helyezetteknek! Köszönjük, hogy velünk játszottatok!

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék