PÉNZÜGYI TUDATOSSÁG = PÉNZIRÁNYTŰ

2021. január 27.
A Pénziránytű Alapítvány 2008-ban jött létre azzal a céllal, hogy az oktatási intézmények tanulóinak pénzügyi tudatosságát fejlessze. Az Alapítvány által létrehozott Pénziránytű Iskolai Hálózathoz iskolánk egy sikeres pályázati anyaggal az elsők között csatlakozott 2011-ben, így lassan 10 éves közös munka áll mögöttünk.

A Hálózati tagság önmagában is egy magas szintű alapítványi elismerés, amit büszkén viselünk, de természetesen a rangon kívül egyéb előnyei is vannak, amelyeket szorgalmasan igyekszünk kihasználni. résztvevő diákunk közérthető módon, konkrét esettanulmányok segítségével tanulhat a mindennapi pénzügyekről és a gazdaság működéséről. A tanárok részére a Hálózat hivatalosan elismert, akkreditációs továbbképzési lehetőségeket biztosít, melyek nagymértékben segítik a pedagógusok munkáját mind a pénzügyi tudatosság saját tantárgyukba való beillesztésében, mind pedig az IKT kompetenciák fejlesztésében.

 

A 2015/16-os tanévtől kezdődően a Hálózat kiterjesztette a tagsági rendszert és lehetővé tette bármely alap- és középfokú oktatási intézmény számára a csatlakozást. Ezáltal egy országos, szakmai együttműködés vette kezdetét. Folyamatosan bővülő pályázati lehetőségek, versenyek, kompetenciafejlesztések, szakmai programok segítenek bennünket a pénzügyi nevelés színvonalának emelésében. Az általános iskolás diákoknak a tavalyi évhez hasonlóan előadásokat, szakmai programokat rendezünk. Célunk ezzel az, hogy fejlesszük pénzügyi tudatosságukat, s irányt mutassunk a továbbtanulás területén is.

 

Ebben a tanévben intézményünk - az Alapítvány meghívása alapján - megpályázta a „Pénziránytű Bázisiskola” címet. A kiírás alapján a pályázók közül az országban csak hat intézmény részesült a megtiszteltetésben, hogy regionális központként három éven keresztül legyen az alapítvány „nagykövete” a szakmai programok terjesztésével. A támogatásból egy korszerűen felszerelt előadótermet alakíthatunk ki, és biztosítva van a tanulói és tanári foglalkozások fedezete is.

 

Bízunk abban, hogy sikerül megvalósítani előzetes terveinket, szűkebb és tágabb környezetünk pedig hasznos ismeretekkel gyarapodik a pályázati program ideje alatt.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék