Pénz7 - pénzügyi és vállalkozói témahét

2021. március 22.
A tantermen kívüli digitális oktatáshoz igazodva március első-második hetében iskolánk osztályai - a tizenegyedik évfolyamig bezárva - részt vettek a Pénz7 rendezvénysorozatában.

A diákok pénzügyi felkészültségét, tudatosságát és vállalkozói szemléletét fejlesztettük külső gazdasági szakemberek, osztályfőnökök és az iskolánkban tanító közgazdász szaktanárok segítségével.

 

A Pénz7 témája – „Tudatos pénzkezelés a családban – Családi költségvetés” közel állt tanulóinkhoz, hiszen nap mint nap kapcsolatba kerülnek a pénzzel különböző szituációkban. A tanítási órák keretébe helyezett kisfilm megtekintése, a tanórai beszélgetések és előadások a fiatalok gyakorlati ismereteit fejlesztették. Többek között szóba került a családi költségvetés, a megtakarítási és a befektetési lehetőségek is. A diákok aktívak, befogadók voltak, sőt volt olyan osztály, aki még grátisz órát is igényelt vállalkozási ismeretekből.

 

Bízunk benne, hogy diákjaink ezután a mindennapokban tudatosabban fogják alkalmazni a pénzkezeléssel kapcsolatos ismereteiket.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék