Felhívás

2021. május 7.
Tisztelt Kollégák, Intézményi Dolgozók!

Tisztelt Szülők, Gondviselők!

Kedves Diákok!

Embert próbáló, nehéz időszakot hagyunk magunk mögött. Köszönöm azok munkáját, hozzáállását, akik igyekeztek lelkesedéssel, türelemmel és szorgalommal legyőzni a járvány okozta nehézségeket. Ez csak közösen sikerülhetett.

Május 10-én, hétfőn visszatérünk a tantermekben folyó oktatáshoz. Mivel a veszély még továbbra leselkedik ránk, ezért nagy körültekintéssel és óvatossággal készülünk a nyitásra. A járványügyi előírások érvényben maradnak. Ezek intézményünk honlapján a Dokumentumok menüben tanulmányozhatók. A közösségi terekben a maszk használata, a távolságtartás, a gyakori fertőtlenítés és szellőztetés ugyanúgy életünk része lesz, mint a novemberi zárás előtt volt. Az osztályokat igyekszünk minimálisan mozgatni a tanítás alatt, így a napi terembeosztást mindenki fokozottan nézze és kövesse. Közös odafigyeléssel és felelős egyéni viselkedéssel a fertőzés kockázata a lehető legkisebbre csökkenthető az iskolában töltött idő alatt.

A hiányzások kezelésével kapcsolatban a házirendünk marad az irányadó. A hiányzásokat haladéktalanul jelezni kell az osztályfőnök felé, majd a visszatérést követően az igazolásokat be kell mutatni, illetve le kell adni. A szülőnek joga van gyermekét meghatározott keretek között kikérni a foglalkozásokról, de ezt is lehetőleg előre, vagy a hiányzás bekövetkezésekor egyeztetni kell az osztályfőnökkel. Az online oktatást nem tudjuk biztosítani a tantermi órák mellett, így csak azok hiányozzanak, akiknél ez tényleg indokolt.

A tanév végéig rendelkezésünkre álló 5 hét sok mindenre elég. Elsősorban a közösségi hálót és emberi kapcsolatainkat kell megerősíteni. Lehetőség nyílik a hiányosságok pótlására és a tananyagok rendszerezésére. Ezzel párhuzamosan a tanulói teljesítmények mérése és értékelése is visszakerül a megszokott formák közé. Azok, akik becsülettel és igyekezettel dolgozták végig a digitális oktatás időszakát, nyugodtan készülhetnek a jelenléti oktatásra, a többiektől pedig elvárjuk, hogy most már tanári felügyelet mellett pótolják a hiányosságaikat. A számonkérések a jövőben iskolai környezetben történnek, ahol szükséges (pl. hiányzások magas száma, kevés érdemjegy), ott osztályozó vizsgákat szervezünk június elején a végső érdemjegyek megállapításához. Célunk, hogy a különleges körülmények ellenére is megadjuk mindenkinek az esélyt a méltányos és reális év végi érdemjegy megszerzéséhez.

Tisztában vagyok vele, hogy nehéz lesz újra beilleszkedni a szabályok alkotta világba. A járvány láthatatlan mentális pusztítást végzett: elkényelmesedtünk, felborult a napirendünk, elszoktunk a kötelezettségektől. Megkérek mindenkit: szülőket, diákokat, kollégákat, hogy segítsük egymást visszatalálni a „normális” életbe. Empátiával, de következetesen, nem kibúvókat és felmentéseket keresve, hanem a feladatainkra koncentrálva.

Együtt ez is sikerülni fog…

Dunaújváros, 2021. május 7.

Szemenyei István sk.

igazgató

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék