Fenntarthatósági Témahét

2021. május 4.
2016 óta minden évben megrendezzük iskolánkban a Fenntarthatósági Témahetet, melyet hasonlóan többi rendezvényünkhöz, online módon tartottuk a digitális térben. Célunk most is az volt, hogy közelebb hozzuk diákjainkat egy élhető, fenntartható környezetbe. Az osztályfőnöki és szakmai órák keretébe ágyazott beszélgetések, tesztek, kisfilmek hozzájárultak ahhoz, hogy diákjaink szemlélete, magatartása Földünk védelme érdekében változzon.

Természetesen minden osztályfőnöki és szakórán változatos formában szóba került a fenntartható életmóddal kapcsolatos téma.

A szövegértési feladatot Leonardo di Caprio Özönvíz előtt című filmje alapján lehetett elkészíteni. A beküldött megoldások közül a legmagasabb pontszámot a 11. A osztályból Hegedűs Kelemen és Tóth Nóra érte el.

A Lásd meg a fától az erdőt! című ppt-ből sok hasznosat megtudhattunk a fákról. Azzal mindenki tisztában van, hogy milyen fontos szerepük van az életünkben, de ez a bemutató azzal a ténnyel szembesített mindnyájunkat: szó szerint az emberiég sorsa múlhat a fák és a környezet védelmén.

A ppt-hez kapcsolódó kérdéssort sokan megválaszolták, a legjobbak pedig a következők lettek:

  1. hely: Lack Bianka
  2. hely: Szokolai Nóra
  3. hely: Slett Enikő és Major Sándor

Bízunk benne, hogy a témahét anyagaival hozzájárultunk a fenntartható életmód szemlélet bővítéséhez.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék