ERASMUS+ PÁLYÁZAT… HARMADSZOR IS

2017. október 3.
A nyár folyamán 24 diákunk (10 informatika , 9 sport és 5 ügyvitel ágazatos) Bécsben töltötte a kötelezően előírt háromhetes nyári szakmai gyakorlatát. Az immáron tizenegyedikesek erről az időszakról számoltak be az alsóbb évfolyamosoknak egy prezentációs előadás keretén belül az iskola tornatermében.

Az utazók elmondták, hogy az izgalmak már a csomagolásnál kezdődtek: befér-e minden a bőröndbe, mi maradjon itthon? Azután folytatódott: milyen lesz a szállás, hogy kerül a kaja az asztalra, ki fog mosogatni, hogy fogják magukat megértetni a kollégákkal, ki lesz a főnökük, egyáltalán milyen feladatokat kapnak a napi hét óra munkaidő alatt?

Az ágazatok beszámolójából kiderült, hogy a szállás fantasztikus volt, a kiszállított étel – még ha nem is teljesen, de - pótolta az anyukák főztjét, nem volt probléma a metrózással, s a főnökök is klassz fejek voltak. A munka az ágazatok profiljának megfelelően alakult: volt lehetőség idegen nyelven gépelésre, iratkezelésre, irodatechnikai eszközök használatára, az edzők munkájának segítésére, szerveztek sorjátékot a gyerekeknek, de a word, excel használata is szerepelt az elvégzendő feladatok között. Egybehangzóan kijelentették azt is, hogy idegennyelv használatuk is sokat fejlődött ez idő alatt, hiszen angolul/németül kellett kommunikálniuk napiasan.

Tanulóink beszámoltak arról is, hogy délutánonként és hétvégén volt lehetőségük Bécs kulturális értékeivel ismerkedni, így nem maradt idegen számukra a Hoffburg, az Albertina képtár, a Stefans Dóm vagy a Schönbrunni kastély sem.

Prezentációjuk végén felhívták tizedikes diáktársaik figyelmét arra, hogy éljenek az előttük álló lehetőséggel, s jelentkezzenek a bécsi gyakorlatra, hisz felejthetetlen élménnyel lehetnek gazdagabbak.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék