ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS

2017. október 25.
Iskolánk tanulói 2017. október 20-án ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről és áldozatairól, valamint a III. Magyar Köztársaság kikiáltásának évfordulójáról a dunaújvárosi Dózsa Mozicentrum nagytermében.

Szemenyei István igazgató úr ünnepi beszédében köszöntötte az iskolagyűlésen megjelent kollégákat, tanulókat, majd összefoglalta az elmúlt időszak legfontosabb eseményeit.

„A személyes történelem visszavonul a levéltárakba, múzeumokba, iskolai ünnepségekbe, az indulatok helyét átveszi a reális értékelés. Egy nem múlhat el: a tisztelet a hősöknek, akik életüket adták a szabadságért. Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján, a következő percekben 61 évvel ezelőtti eseményekre emlékezünk. A történelem annyit ér, amennyit tanulunk belőle, és amennyi megszerzett tudást a közös jövőnk építésére fordítunk. Csak rajtunk áll, hogy méltók vagy méltatlanok leszünk a mártírok emlékéhez.” – fejezte be a gondolatait az iskola igazgatója.

Az ünnepi megemlékezést a 12. c osztály tanulói, valamint az iskola tehetséges diákjai adták elő. Az összeállítást Molnárné Zelnik Mária és Szmodics László készítette.

A megemlékezés befejezése után évfolyamonként egy főhajtással fejeztük ki tiszteletünket a Városháza tér mögötti emlékműnél, valamint osztályonként egy-egy szál virágot helyeztünk el a talapzaton.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék