Szakmaválasztó Nap 2017. november 10.

2017. november 13.
Felbolydult a város. November 10-én a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Apáczai telephelyét városunk és a városkörnyék általános iskolásai vették birtokukba. A szakképzési centrum célja az volt, hogy egy helyen adjon lehetőséget a középiskoláknak bemutatni a 2018. tanévben induló képzéseiket. Kínálatban nem volt hiány, hiszen a hét tagintézmény számtalan érdekes, a különböző szakmákat bemutató programmal várta a látogatókat. Volt itt fodrászat, ételkóstolás, szimulátor, lego robot, stylist, CNC-forgácsolási lehetőség, vegyi villámok, kémia kétbalkezeseknek, öregedés szimulátor, buli smink, borzongás műsebektől, kóstolóval egybekötött kürtőskalács-készítés, vattacukor, zöldségfaragás és még számtalan érdekesség…

Iskolánk az érdeklődő diákokat „Rudas Ötpróbá”-val várta. Ennek keretén belül mutattuk be az öt ágazatot játékos, tréfás feladatokkal. A menetlevélben gyorsan szaporodtak a pontok, a kérdések pedig csak röpködtek a kiállítóhelyünkön a diákokhoz, szaktanárokhoz. Az informatika ágazat iránt nyitottak élő robotként is kipróbálhatták magukat, az ügyvitel ágazatosok ügyes kezei pillanatok alatt lamináltak, jegyzetfüzetet készítettek maguknak a spirálozó segítségével, a sport ágazat iránt érdeklődők az emberi szervezetet puzzle-ból rakhatták össze, vagy ismerkedtek a gimnasztikai fortélyokkal, de a közgazdaság és a turisztika iránt vonzódók is megtalálhatták szerencséjüket a szerencsekerék pörgetésével, vagy utazhattak szép tájakra.

Ha valaki netán lemaradt az ötpróbáról, akkor iskolánk nyitott napján 2017. november 25-én (szombaton) 9 órakor választ kaphat továbbtanulással kapcsolatos kérdéseire, s egyúttal megtekintheti a szakmai képzőhelyeket, találkozhat az egyes ágazatokon tanító szaktanárokkal is.

Szeretettel várjuk az érdeklődő Szülőket és a pályaválasztó Nyolcadikosokat nyílt napunkon!

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék