Tanulmányi kirándulás Pécsre

2017. december 15.
A Rudas Iskola több felsőoktatási intézménnyel szoros kapcsolatot épített ki. Természetes, hogy a tanulóink a Dunaújvárosi Egyetem által szervezett tudományos találkozókon eredményesen vesznek részt. Több évre tekint vissza kapcsolatunk a Veszprémi Pannon Egyetemmel is, hiszen évente a kutatók éjszakájának programjára is ellátogatunk lelkes diákjainkkal.

Az idén első alkalommal végez sport ágazati képzésű osztályunk. A szakmai tantárgyaikhoz kötődően új kapcsolatot keresett a felsőoktatásba intézményünk. Az emelt óraszámú biológia, az anatómia szaktantárgy gyakorlati ismereteihez kézzel fogható szemléltetésre van szükség. Erre alapozva formálódik kapcsolatunk a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Anatómiai Intézetével. A patológián diákjaink számára nem maketten mutatták be az emberi szervezet felépítését. A kezdeti félelem után tanulóink feloldódtak, nagy odafigyeléssel, kellő szakmaisággal vettek részt a bemutatón.

A látogatás megerősítette, hogy az új szakmai kapcsolatnak van jövője. A pécsi egyetem dolgozói dicséretben részesítették érdeklődő diákjainkat mind a felkészültségük, mind a hozzáállásuk okán.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék