Tanuljunk meg a mássággal együtt élni!

2017. december 19.
A Mindannyian mások vagyunk Egyesülettel több mint 20 éves kapcsolatot ápol a Rudas Iskola. Nem véletlen, hogy rajtuk keresztül újabb együttműködést kötöttünk a Speciális Olimpia Országos Szervezetével.

November végén több rendezvényből vettük ki az önkéntes diákok segítéségével részünket. A területi szertorna versenyen együtt drukkoltunk a csapatok edzőivel, segítettük a programok bemutatását. Nem egyszerűen technikai háttérsegítség volt ez, hanem szoros barátság kötődött egy-egy segítő diák és szertornázó között. Élményteli beszámolót hallottunk a Los Angelesben tartott Speciális Olimpiára kijutott fiatalembertől.

December elsején ismét a Rudas tornaterme adott otthont a Speciális Olimpia csapatversenyének. Sokan mondhatják, miért foglalkozik egy középiskola ilyen rendezvény megszervezésével? Diákjaink számára meg kell tanítani, hogyan kell viszonyulni egy fogyatékkal élő embertársunkhoz. Az elmúlt rendezvények azt bizonyítják, hogy az érzékenyítésből jelesre vizsgázott iskolánk. Sokan voltak tanulóink közül kíváncsiak a csapatok versenyére, őszinte örömmel szurkoltak a feladatok teljesítésekor. Megtanultuk, hogy az ölelés mindent elmond egy kapcsolatról.

Az intézmény sikeres szervezésének dicsérete, hogy hosszú távú együttműködést kötöttünk a csapatverseny megszervezéséhez.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék