Teljes Jogú RUDASOS polgárrá válni

2021. október 6.
Október a Rudas iskola közösségébe való beilleszkedés utolsó programjával hívogatja a 9. évfolyamot.

A gólyaavatón adja át az iskolavezetés az intézményi formaruhát kiegészítő sálat és nyakkendőt a rudasos polgárrá fogadott diákoknak.

Az október 5-ei délután különös izgalommal töltötte el a tanulókat. Az előzetes feladat a véletlenszerűen sorsolt zeneszámra alkotott tánckoreográfia, valamint az osztályzászló elkészítése volt. Ötletekben bővelkedett a kilencedik évfolyam: a 9. d osztály beépítve osztályfőnökét, Matussné Füleki Hella tanárnőt „élő” zászlót alkotott, kiderült, hogy a szakmai ágazatok mellett az osztályok a tánc szakot is elvégezhetik olyan fergeteges koreográfiákat mutattak be. A zsűri asztalára tortaköltemények kerültek, de a 9. a Kovács Zsolt tanár úr vezetésével az egész osztály megmintázta édességekből. A feladatok egy része hagyományos volt: teszt, zsíros kenyér evés, filmfelismerés. De új köntösbe öltöztette a szervező osztály a lufi kipukkasztását, s az intézmény ismeretére épült a puzzle feladat is. A 9. b osztály Körmendi Ildikó vezetésével mindent megtett a győzelemért, de néhány ponttal az utolsó tippelős feladatban alul maradt a versenyben.

Ezt a megmérettetést a 9. c, Biliczki Gabriella tanárnő osztálya nyerte.

Jutalmuk hagyományosan a jövő tanévi gólyaavató megszervezése. Szülői felajánlás kapcsán az idén a nyertes osztály kirándulást is kapott jutalmul a Balatonnál Zamárdiban.

Gratulálunk a szervező 10. c osztálynak, Füri Éva osztályfőnök tanárnőnek.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék