Lányok Napja tizedszer

2021. november 10.
A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával 34 lány tanulónk utazott Budapestre október 21-én, hogy a Lányok Napja tizedik évfordulója alkalmából rendezett országos programsorozaton részt vegyen. A kiválasztott négy helyszínen az informatikai, műszaki szakmákat népszerűsítő pályaorientációs napon nemcsak a szervezetek bemutatására, a munkahelyek megtekintésére került sor, hanem interaktív feladatokon keresztül próbára is tehették tudásukat az érdeklődők.

Ennek keretén belül a KPMG Global Services Kft.-nél "a nagy hackelés" akcióban egy hacker bőrébe bújhattak a vállalkozók és kipróbálhatták, milyen egyszerű egy gyenge wifi jelszót feltörni. Megmutatták azt is, miért fontos okosan használni a közösségi médiát, s hogyan lehetünk profik, ha pénzügyekről van szó.

 

A Supercharge Kft.-nél pedig egy kis időre belebújhattak termékmenedzserek, grafikusok, fejlesztők és tesztelők bőrébe, és kipróbálhatták magukat az applikációk létrejöttének megvalósulásában.

 

A Telekom székházban lenyűgöző látványban volt része a látogatóknak, hiszen a hatalmas épületóriás összes emeletét bejárták, ismerkedtek a munkahelyi elvárásokkal, a dolgozók feladataival. Arra azért rájöttek a matematikai feladat megoldásakor, hogy van még hova fejlődniük.

 

A Memoq Zrt.-nél megismerkedtek azzal a szoftverrel, amely a fordítók munkáját segíti. Itt lehetőségük volt az ismert Jóbarátok c. sorozat egy epizódjához angol szöveget fordítani, majd a szöveget alá mondani úgy, hogy a szájmozgással szinkronba legyen. Ezen felül még ötleteket is adhattak egy bizonyos alkalmazás megvalósításához, sőt még a desinerek munkájába is betekinthettek.

 

Az itthon maradó diákok a városunkban lévő Dunaújvárosi Egyetemen ismerkedtek a képzési palettával, az egyetem épületével, a választható szakpárokkal.

 

Bízunk abban, hogy ez a nap is tovább mélyítette intézményünk tanulóinak tudatos, megalapozott pályaválasztását. Köszönjük a Kamarának a program megvalósításához nyújtott segítségüket.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék