SZC logo

Dunaújvásosi Szakképzési Centrum

OM kód: 203034/009 | 2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.

Intézmény logo

Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Teams
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2022. okt. 6.


Kiss Péter

  Erasmus+ projektzárások a Rudasban

  A Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégiuma 2019-ben és 2020-ban nyert el támogatást Erasmus+ pályázatok keretében külföldön történő nyári összefüggő szakmai gyakorlat elvégzésére. A Tempus Közalapítvány által felügyelt és finanszírozott projekteknek köszönhetően - immár hatodik és hetedik alkalommal - az intézmény 18-18 tanulója 2-2 kísérő tanárral 4 hétig, valamint 5-5 oktatója 1-1 hétig vett részt diák- és tanármobilitásokon Prágában és Milánóban, melynek zárórendezvényét, disszeminációját tartották tegnap. Az eddigi projektek során az intézmény 203 főt tudott diák- és tanármobilitásokban külföldre utaztatni.

  Erasmus+ projektzárások a Rudasban

  Az intézmény vezetősége és a megjelent tanulók előtt Matussné Füleki Hella projektkoordinátor tartott rövid ismertetőt a Tempus Közalapítvány, azon belül az Erasmus+ által kínált lehetőségekről, majd a diákok beszámolói következtek.

  A közel egy éves előkészítő munka után izgalmakkal teli utazás, cégeknél történő gyakorlat és tapasztalatszerzés, valamint idegennyelvtudás-fejlesztés várt az iskola tanulóira. A turisztika, sport és ügyvitel ágazatos tanulók nem kisebb cégeknél kaptak lehetőséget gyakorlatra, mint a milánói Hilton Garden Inn vagy az itthon is megtalálható Meininger szállodalánc, de az AC Milan futballcsapat központja is gyakorlati helyként szolgált, míg Prágában egy három csillagos szállodában, nyugodt kávézó galériás irodarészében és fitnesztermekben gyarapíthatták szakmai- és nyelvtudásukat.

  A program a résztvevők utazását, szállását, teljes ellátását, valamint a helyi közlekedés költségeit fedezte. Mindkét helyszínen szervező cég segítette a projektek előkészítéseit, majd a kinti projekttevékenységek megvalósulását is. A tanulók kísérő tanáraikkal együtt meglátogathatták a két nagyváros nevezetes látnivalóit, tanulmányozhatták kulturális értékeiket, megtapasztalhatták a helyi kulináris specialitásokat, és rengeteg új kapcsolatra is szert tettek.

  Találkozhattak futball sztárral; USA-beli, brazil, továbbá kínai vendégeket fogadtak a szállodában, a booking.com weblapon keresztül rendeztek szobafoglalásokat, Excel és Word táblázatokat kezeltek, nyelvtáborokban foglalkoztak kisgyermekekkel, fitnesztermekben mélyítették el korábban megszerzett szaktudásukat, szálloda éttermében, recepcióján szerezhettek gyakorlatot a turisztika minden területén.

  A résztvevő tanulók munkahelyenkénti bontásban egy-egy PowerPoint előadás segítségével mutatták be képes beszámolóikat a megjelent tanulóknak. Az iskola tartja a jó kapcsolatot a szervező cégekkel újabb, jövőbeni pályázatok megvalósítása reményében.

  GALÉRIA

  Erasmus+ 2022 Disszemináció

  erasmus2022disz_1.jpg
  erasmus2022disz_1_2.jpg
  erasmus2022disz_12.JPG

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Nyitott nap

  Nyitott nap

  Rudas nyitott nap 2022. október 22. (szombat) 9 óra

  2022. okt. 4.


  Kiss Péter

  „Gazdálkodj okosan!” vetélkedő Veszprémben

  „Gazdálkodj okosan!” vetélkedő Veszprémben

  2022. szeptember 30-án, a Kutatók Éjszakáján került sor a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara szervezésében a „Gazdálkodj okosan! - Vállalatvezetési checkpoint játék középiskolásoknak” című csapatversenyre.

  2022. okt. 6.


  Kiss Péter

  NÉMETH MARGIT MATEMATIKA VERSENY VERSENYFELHÍVÁS

  NÉMETH MARGIT MATEMATIKA VERSENY VERSENYFELHÍVÁS

  Időpont: 2022. november 22. (kedd) 14 h Helyszín: 2400 Dunaújváros, Római krt. 47-49.

  2022. okt. 10.


  Kiss Péter


  Partnereink

  • Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia
  SZC logo

  Dunaújvásosi Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

    2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.

   • Telefon: +36 (25) 510 280

    E-mail: titkar@rudas.hu

    OM azonosító: 203034/009


   2023Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium