SZC logo

Dunaújvásosi Szakképzési Centrum

OM kód: 203034/009 | 2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.

Intézmény logo

Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Teams
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. nov. 20.


Kiss Péter

  Hatalmas érdeklődés iskolánk Nyílt Napján

  Hagyományosan november második felében, egy szombat délelőtt tartjuk intézményünk legnagyobb beiskolázási rendezvényét, amelyre elsősorban nyolcadikos diákokat és szüleiket várjuk. Így volt ez most november 18-án is.

  Hatalmas érdeklődés iskolánk Nyílt Napján
  A mintegy 300 vendég számára öt tantermet kellett megnyitni, hogy kényelmesen meghallgathassák Szemenyei István igazgató úr és Gloczné Behon Marianna igazgatóhelyettes asszony általános tájékoztatóját a szakképzés előnyeiről, iskolánk terveiről,  a felvételi eljárás lépéseiről, miközben a közvetítés helyszínén, az aulában sem lehetett volna leejteni még egy gombostűt sem.
  Az érdeklődés nem csökkent az ágazati bemutatkozásoknál, amikor négy különböző teremben már a képzések sajátosságairól és tapasztalatairól számoltak be vezető oktatóink, egykori diákjaink és külsős szakemberek. Ezzel is hitelesebbé téve intézményünk szakmai oktatását és diákéletét.  Kollégiumi nevelőink sem unatkoztak, hiszen folyamatosan érkeztek a családok, köztük egykori kollégisták, akik elégedetten állapíthatták meg a jól látható fejlődést.
  Kalaplengető elismerés az egész 9. évfolyamnak, akik immár "igazi" Rudasosként, profi módon készítették elő az állomásokat és fogadták a vendégeket.
  A kampány folytatódik. Matematika, közgazdaság és turizmus területeken szervezünk vetélkedőket általános iskolásoknak, három alkalommal a Digitális Alkotóműhelyben tartunk "szakmakóstolókat", majd január végén nyitott tantermekbe is bekukkanthatnak a kíváncsi nyolcadikosok.
  Közös erőfeszítéseink eredményét április végén látjuk meg, amikor nyilvánossá válnak a végleges felvételi jegyzékek. Remélhetőleg mind a négy leendő kilencedikes osztályunknál 30-30 felvett tanulóval...
   
   

  GALÉRIA

  Nyíltnap 2023

  nyiltnap_2023_01.jpg
  nyiltnap_2023_02.jpg
  nyiltnap_2023_03.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Szakmakóstoló

  Szakmakóstoló

  Még lehet jelentkezni az eseményre!

  2023. dec. 1.


  Kiss Péter

  Színházban voltunk

  Színházban voltunk

  Tanáraink ajánlották a lehetőséget, hogy megnézhetjük a Bartók Színházban a Diploma előtt című darabot. Bevalljuk, nem sűrűn járunk színházba, de most – úgy éreztük – ez jó alkalom lenne arra, hogy műveltségbeli hiányosságaink egy részét pótoljuk.

  2023. nov. 30.


  Kiss Péter

  „GAZDAGODNI JÓ, MERT KIRÁNDULNI JÓ!”

  „GAZDAGODNI JÓ, MERT KIRÁNDULNI JÓ!”

  Évtizedekre visszamenő hagyományos programunkat új tartalommal töltöttük meg 2023. november 28-án. A verseny kétfordulós volt, melyben az elődöntőben 16 csapat vett részt, s ebből a hat legtöbb pontot elért teamet hívtuk be a döntőbe.

  2023. nov. 30.


  Kiss Péter


  Partnereink

  • Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia
  SZC logo

  Dunaújvásosi Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

    2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.

   • Telefon: +36 (25) 510 280

    E-mail: titkar@rudas.hu

    OM azonosító: 203034/009


   2023Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium