SZC logo

Dunaújvásosi Szakképzési Centrum

OM kód: 203034/009 | 2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.

Intézmény logo

Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. máj. 2.


Kiss Péter

    Szakmai tanulmányi versenyek 2023

    ÁSZÉV és OSZTV eredmények

    Szakmai tanulmányi versenyek 2023

    ÁSZÉV-eredmények

    Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ebben az évben is voltak olyan tanulóink, akik szakmai tudásuk alapján bejutottak a Szolnokon megrendezésre kerülő ÁSZÉV-verseny (Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye) országos döntőjébe.

    Az április 4-én lezajlott megmérettetésen Sport ismeretek tantárgyból Bebesi Dorottya Zsanka és Konyecsni Alexa 12. a osztályos, sport ágazatos tanulók vettek részt iskolánkból.

     A többfordulós - számítógépes és írásbeli - feladatok megoldása után a szóbeli felelés izgalmait élhették át a versenybizottság előtt diákjaink, ahol 21-en versengtek a dobogós helyekért.  Eredményeik alapján Zsanka a 8., míg Alexa a 16. helyezést érte el a sport ágazatosok között.

    Reméljük, hogy az intézményünkben elsajátított szakirányú ismereteiket felsőfokú tanulmányaikban is hasznosítani fogják tanulóink.

    Gratulálunk a lányoknak és felkészítő tanáraiknak: Kecskeméti Andrea és Árgyelán Dominika tanárnőknek.

    Bebesi Dorottya Zsanka
    Bebesi Dorottya Zsanka
    Konyecsni Alexa
    Konyecsni Alexa

     

    OSZTV-eredmények

    Ötödéveseink rangos szakmai versenye az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny, Iskolánkból az irodai titkárok vállalkoztak a többfordulós megmérettetésre.  Bár az elődöntőbe csak egy fő jutott be, de eredményesen zárult már a területi előválogató is. Örömünkre szolgált, hogy az induló nyolc főből hét főnek nem kell a tanév végi szakmai vizsgán egy-egy feladatrészt teljesítenie, mert felmentést kaptak elért eredményük alapján két vizsgarészből.

    A februári területi előválogatót követte a budapesti elődöntő, amelyen Kovács Fanni 5/13. c osztályos tanulónk képviselte intézményünket. Ez a forduló is több részfeladatból állt: a több órás rendezvényszervezés gyakorlati feladatot tételhúzás után szóbeli felelet zárta.

    A végső küzdelemben Fanni a 10. helyen végzett, amelyhez tiszta szívből gratulálunk. Jutalma pedig az, hogy szakmai bizonyítványát már magáénak tudhatja az OSZTV-n elért eredménye alapján. Felkészítő tanárai: Vass Erika, Orbán Mária és Kolarovszkine Szloboda Melinda

    Kovács Fanni
    Kovács Fanni

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Éremeső a Rudas Kollégiumnak

    Éremeső a Rudas Kollégiumnak

    Április 16-án és 17-én került megrendezésre az „Árpád Kupa” kispályás labdarúgó torna Székesfehérváron, ahova minden évben delegálunk csapatokat.

    2024. ápr. 23.


    Kiss Péter

    Karrier Napon jártunk

    Karrier Napon jártunk

    Öt osztályunk látogatott el április 10-én a Dunaújvárosi Egyetem szervezésében megrendezett Karrier Napra.

    2024. ápr. 15.


    Kiss Péter

    Igazgatói pályázati felhívás

    Igazgatói pályázati felhívás

    A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 46. § (3) – (4) bekezdése alapján pályázatot hirdet a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium igazgató (intézményvezető) beosztásának ellátására.

    2024. ápr. 3.


    Kiss Péter


    Partnereink

    SZC logo

    Dunaújvásosi Szakképzési Centrum


    Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

    2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.

    Telefon: +36 (25) 510 280

    E-mail: titkar@rudas.hu

    OM azonosító: 203034/009


    2024Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium