SZC logo

Dunaújvásosi Szakképzési Centrum

OM kód: 203034/009 | 2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.

Intézmény logo

Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Teams
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. máj. 2.


Kiss Péter

  Szakmai tanulmányi versenyek 2023

  ÁSZÉV és OSZTV eredmények

  Szakmai tanulmányi versenyek 2023

  ÁSZÉV-eredmények

  Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ebben az évben is voltak olyan tanulóink, akik szakmai tudásuk alapján bejutottak a Szolnokon megrendezésre kerülő ÁSZÉV-verseny (Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye) országos döntőjébe.

  Az április 4-én lezajlott megmérettetésen Sport ismeretek tantárgyból Bebesi Dorottya Zsanka és Konyecsni Alexa 12. a osztályos, sport ágazatos tanulók vettek részt iskolánkból.

   A többfordulós - számítógépes és írásbeli - feladatok megoldása után a szóbeli felelés izgalmait élhették át a versenybizottság előtt diákjaink, ahol 21-en versengtek a dobogós helyekért.  Eredményeik alapján Zsanka a 8., míg Alexa a 16. helyezést érte el a sport ágazatosok között.

  Reméljük, hogy az intézményünkben elsajátított szakirányú ismereteiket felsőfokú tanulmányaikban is hasznosítani fogják tanulóink.

  Gratulálunk a lányoknak és felkészítő tanáraiknak: Kecskeméti Andrea és Árgyelán Dominika tanárnőknek.

  Bebesi Dorottya Zsanka
  Bebesi Dorottya Zsanka
  Konyecsni Alexa
  Konyecsni Alexa

   

  OSZTV-eredmények

  Ötödéveseink rangos szakmai versenye az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny, Iskolánkból az irodai titkárok vállalkoztak a többfordulós megmérettetésre.  Bár az elődöntőbe csak egy fő jutott be, de eredményesen zárult már a területi előválogató is. Örömünkre szolgált, hogy az induló nyolc főből hét főnek nem kell a tanév végi szakmai vizsgán egy-egy feladatrészt teljesítenie, mert felmentést kaptak elért eredményük alapján két vizsgarészből.

  A februári területi előválogatót követte a budapesti elődöntő, amelyen Kovács Fanni 5/13. c osztályos tanulónk képviselte intézményünket. Ez a forduló is több részfeladatból állt: a több órás rendezvényszervezés gyakorlati feladatot tételhúzás után szóbeli felelet zárta.

  A végső küzdelemben Fanni a 10. helyen végzett, amelyhez tiszta szívből gratulálunk. Jutalma pedig az, hogy szakmai bizonyítványát már magáénak tudhatja az OSZTV-n elért eredménye alapján. Felkészítő tanárai: Vass Erika, Orbán Mária és Kolarovszkine Szloboda Melinda

  Kovács Fanni
  Kovács Fanni

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Nyitott nap

  Nyitott nap

  Rudas nyitott nap 2022. október 22. (szombat) 9 óra

  2022. okt. 4.


  Kiss Péter

  Erasmus+ projektzárások a Rudasban

  Erasmus+ projektzárások a Rudasban

  A Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégiuma 2019-ben és 2020-ban nyert el támogatást Erasmus+ pályázatok keretében külföldön történő nyári összefüggő szakmai gyakorlat elvégzésére. A Tempus Közalapítvány által felügyelt és finanszírozott projekteknek köszönhetően - immár hatodik és hetedik alkalommal - az intézmény 18-18 tanulója 2-2 kísérő tanárral 4 hétig, valamint 5-5 oktatója 1-1 hétig vett részt diák- és tanármobilitásokon Prágában és Milánóban, melynek zárórendezvényét, disszeminációját tartották tegnap. Az eddigi projektek során az intézmény 203 főt tudott diák- és tanármobilitásokban külföldre utaztatni.

  2022. okt. 6.


  Kiss Péter

  „Gazdálkodj okosan!” vetélkedő Veszprémben

  „Gazdálkodj okosan!” vetélkedő Veszprémben

  2022. szeptember 30-án, a Kutatók Éjszakáján került sor a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara szervezésében a „Gazdálkodj okosan! - Vállalatvezetési checkpoint játék középiskolásoknak” című csapatversenyre.

  2022. okt. 6.


  Kiss Péter


  Partnereink

  • Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia
  SZC logo

  Dunaújvásosi Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

    2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.

   • Telefon: +36 (25) 510 280

    E-mail: titkar@rudas.hu

    OM azonosító: 203034/009


   2023Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium